Nevezési szabályzat

NEVEZÉSI SZABÁLYZAT

 

1. Általános tudnivalók


Nevezni lehet 2016. január 1. után készült nagy- és kisjátékfilmmel, kísérleti alkotással egyaránt. A nevezett művek időtartama és száma nem korlátozott, egy alkotó vagy alkotócsoport több filmmel is pályázhat. A nevezendő alkotásokat külön-külön adatlapon kell regisztrálni. Az elő zsűri által a fesztivál programjába kiválasztott filmek alkotóinak (1-2 fő) a fesztivál ideje alatt a szervezők szállást és étkezést biztosítanak.

2. Határidők


Nevezési határidő: 2019. január 31. éjfél

A versenyprogramba került művek nyilvános kihirdetése: 2019. március 18.

A fesztivál időpontja: 2019. május 28-június 1.

 

3. Nevezés


Nevezési díjat nem kell fizetni.

Az online nevezési lap elérhető itt.

Postacím: Belvárosi Mozi, 6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 3.

E-mail cím: zsigmondvilmosfeszt [at] gmail.com

 

4. Kópiákkal kapcsolatos tudnivalók


 

A fesztiválnak nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

A fesztivál versenyprogramjába beválogatott alkotásokat DCP formátumban, angol felirattal ellátva kérjük elküldeni. Az angol felirattal ellátott kópiáknak a fesztivál végéig a rendelkezésre kell állniuk.

A fesztivál fenntartja a jogot, hogy nem kereskedelmi, hanem promóciós vagy oktatási céllal, a nevezett alkotások legfeljebb 2 perces részletét a fesztivál honlapján elhelyezze. A fesztiválra beválogatott filmek bemutatásra kerülnek a fesztivál más, közép-európai helyszínein (3-5 helyszín), a díjazott filmeket a Belvárosi Mozi a fesztivál idején kívül legfeljebb 2 utóvetítésen bemutathatja.