Nevezési szabályzat

NEVEZÉSI SZABÁLYZAT

 

1. Általános tudnivalók


Nevezni lehet 2015. január 1. után készült nagy- és kisjátékfilmmel, dokumentum-, kísérleti- és animációs alkotással egyaránt. A nevezett művek időtartama és száma nem korlátozott, egy alkotó vagy alkotócsoport több filmmel is pályázhat. A nevezendő alkotásokat külön-külön adatlapon kell regisztrálni. Az elő zsűri által a fesztivál programjába kiválasztott filmek alkotóinak (1-2 fő) a fesztivál ideje alatt a szervezők szállást és étkezést biztosítanak.

 

2. Határidők


Nevezési határidő: 2018. január 21.

Kópiák beérkezésének határideje: 2018. március 22.

A versenyprogramba került művek nyilvános kihirdetése: 2018. március 1.

A fesztivál időpontja: 2018. május 9-12.

 

3. Nevezés, nevezési lap


Nevezési díjat nem kell fizetni.

Az online nevezési lapot hamarosan közzétesszük.

Postacím: Belvárosi Mozi, 6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 3.

E-mail cím: zsigmondvilmosfeszt [at] gmail.com

 

4. Kópiákkal kapcsolatos tudnivalók


A fesztiválnak nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

A fesztiválra nevezett alkotásokat DCP formátumban, angol felirattal ellátva kérjük elküldeni. A fesztiválra nevezett kópiákat nem postázzuk vissza, azokat az archívumunkban helyezzük el.

Az angol felirattal ellátott kópiáknak legkésőbb 2018. március 22-ig be kell érkezniük és a fesztivál végéig a rendelkezésre kell állnia. A filmek postázását minden esetben előre kérjük fizetni.

A fesztivál fenntartja a jogot, hogy nem kereskedelmi, hanem promóciós vagy oktatási céllal, a nevezett alkotások max. 2 perces részletét a fesztivál honlapján elhelyezze. A fesztiválra beválogatott filmek bemutatásra kerülnek a fesztivál más, közép-európai helyszínein (3-5 helyszín), a díjazott filmeket a Belvárosi Mozi a fesztivál idején kívül maximum 2 utóvetítésen bemutathatja.