Kritikus zsűri

Báron György
Balázs Béla-díjas filmkritikus, filmesztéta, egyetemi tanár. A FIPRESCI magyar tagozatának, a MUOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályának elnöke, a Magyar Filmművész Szövetség elnökségének és választmányának tagja. Rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon, számos magyar és nemzetközi filmfesztivál zsűrijébe kap meghívást. A Visegrad Documentary Library magyar kurátora (1999-2001), az Európa Parlament Lux Filmdíj zsűri tagja (2007-2009), a Verzió Nemzetközi emberi jogi filmfesztivál magyar programjának kurátora. Több filmes témájú könyv szerzője. A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, filmtörténetet, filmelemzést, kritikaírást tanít.
Gyürke Kata
Filmre és színházra szakosodott kulturális újságíró, a Fidelio rovatvezetője. Szerteágazó tapasztalatokkal rendelkezik a kulturális újságírás különböző területein, 15 éven át szerkesztő-riporterként dolgozott a közszolgálati médiában, számos televízió- és rádióműsor készítésében vett részt szerkesztőként, köztük a Kultúrház című magazinműsorban és a 180 perc című rádióműsorban. A MÚOSZ Filmkritikus Szakosztályának tagjaként évről-évre részt vesz a Filmkritikusok díjainak megítélésében, a szakosztály, valamint a nemzetközi FIPRESCI munkájában.
Varga Ákos
A Szegedi Tudományegyetemen végzett Magyar – Filmelmélet-filmtörténet alapszakon 2014-ben, majd pedig ugyanott Vizuális Kultúratudomány mesterszakon 2016-ban. A KULTer.hu és a Mafab.hu állandó szerzője, a Kortárs Online Film rovatának vezetője, valamint elhivatott szabadúszó filmforgalmazó. A KULTer stART díj nyertese 2018-ban, továbbá a VOX, a HVG és a FilmHU korábbi kritikaíró pályázatainak győztese.
Varga Balázs
Az ELTE BTK Filmtudomány Tanszék oktatója, a Metropolis filmtörténeti és filmelméleti folyóirat szerkesztője. Kutatási területe a kortárs magyar és kelet-európai film. Filmrendszerváltások. A magyar játékfilm intézményeinek átalakulása 1990–2010 című könyve a L’Harmattan Kiadó gondozásában jelent meg 2016-ban. Számos magyar és nemzetközi szaklapban és kötetben publikál tanulmányokat és filmkritikákat.