Megnyitó

2018. április 21.

2018. MÁJUS 09.

16:30 Taiko Hungary Japándob Egyesület

Felvonulás a Dugonics térrõl a Belvárosi Moziig

A Taiko Hungary Japándob Egyesület küldetése a japándobolás megismertetése, mûvelése és terjesztése. A tradicionális japán taiko dobolás a ritmus, a dinamikus mozgás és a koncentrált figyelem erõteljes ötvözete. A taiko fontos alaptétele a csapatszellem, amelyben a hangsúly nem elsõsorban a zenészek egyéni képességein, hanem az összjátékon és a mozgás egységességén van. A zeneileg viszonylag egyszerû darabokat a tökéletesen kivitelezett elõadásmód és a látványos showelemek teszik igazán hatásossá.

 

17:00 Fool Moon acappella band 

Belvárosi Mozi, Zsigmond Vilmos terem

A zenekar tagjai: Németh Miklós, Mészáros Tamás, Molnár Gábor, Wodala Barnabás, Zentai Márk

A többszörös nemzetközi díjnyertes Fool Moon acappella band immár 15 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei színtérnek. Az együttesnek köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt zene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros, szórakoztató és egyben magas szakmai színvonalú, igényes stílusú koncertjeik a zenéhez értő vagy a műfajjal éppen ismerkedő hallgatók számára egyaránt élményt jelentenek.

Testről és lélekről

Magyar film 2017. Rendező: Enyedi Ildikó, Operatőr: Herbai Máté, Forgatókönyv: Enyedi Ildikó, Zene: Balázs Ádám, Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza

Mi lenne, ha találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Pontosabban kiderülne, hogy régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap ennek az idegennek a szemébe? És ha az idegen nem kifejezetten szimpatikus? Próbálnád megszeretni? Mrs. J. olyan elkeseredett férje egy évvel ezelõtti halála miatt, hogy már az öngyilkosságot fontolgatja, mivel képtelen szembenézni a családi problémákkal.