Megtaláltuk!

2017. augusztus 26.

Nem könnyű egyedi, összetéveszthetetlen formában, tömören és mégis sokat mondóan szimbolizálni a fesztiválunkat, hiszen filmes seregszemle sok van a világban. Szerencsére, megtaláltuk a tökéletes megoldást Nagy Dániel grafikus (www.nagydaniel.hu) logótervében, amit most nyilvánosan is bemutatunk.

Filmfesztiválunk a szegedi születésű Zsigmond Vilmos nevét viseli, s abban különbözik a legtöbb hasonló típusú rendezvénytől, hogy itt az operatőri munka áll a középpontban. A névadással az Oscar-díjas alkotó emléke és munkássága előtt tisztelgünk, ám fő célunk az, hogy a fiatal, pályakezdő operatőröknek nyújtsunk bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget.

A logó mindezt tükrözi. A jellegzetes kamera motívum azáltal vált egyedivé, hogy a név monogramjából lett összerakva, a ráhelyezett két kör pedig egyszerre utal filmtekercsre, és egy kíváncsi szempárra. Alkalmazási lehetősége (szó szerint) végtelenül sokszínű. Fekete-fehérben a fény-árnyékra, s egyben a film klasszikus megjelenési formájára utal, ha viszont színekbe öltözik, azt a fiatalos, jókedvű hangulatot sugallja, amit a fesztiváljainkon is szeretnénk megvalósítani.