NAGYPÁL ORSI

forgatókönyvíró és filmrendező
zsűritagok 2023

Jelenleg a “Hunyadi - Rise of the Raven” c. epikus történelmi filmsorozat rendezőjeként dolgozik négy egy órás dráma epizódon, a premier 2024 végén várható.
A sorozat nemzetközi koprodukcióban készül az NFI támogatásával, a német BETA Film és a kanadai Serendipity Film együttműködésében. 2022-ben az amerikai “The Ark” c. sci-fi sorozatban rendezett két epizódot, előtte az “The Outpost” c. fantasy sorozat három évadában rendezhetett külföldön.

Orsi két nagyjátékfilmet rendezett eddig, ebből a debütáló “Nyitva” c. dramedyt íróként is jegyzi. A film témája a nem-monogám párkapcsolatok felé nyitás, és annak buktatói, humorral keverve az erős drámát. A filmet mind a kritikusok, mind a nézők pozitívan fogadták, és azóta is sikerrel megy a hazai Netflixen.

Orsi 2010-ben végzett a London Film Schoolban, írt és rendezett négy kisjátékfilmet itthon és külföldön, amelyek számos nemzetközi fesztiválon versenyeztek. Több mint egy évet töltött neves európai forgatókönyv workshopokon saját fejlesztésű scriptjein dolgozva, majd tv-sorozat rendezőként a hazai HBO-nál debütált. A “Terápia” sikerei után a “Csak színház” c. romantikus vígjáték sorozat következett, majd a “Tóth János” c. abszurd vígjáték sorozat, amelynek első két évadában vezető rendezőként dolgozott. 

Orsit legjobban a mindennapok hősei, az emberi szexualitás és kapcsolódások, a komplex női karakterek érdeklik, és azok az utak, amiket önmagunk megtalálásáért teszünk meg, gyakran a társadalmi elvárások ellenében. Szívesen keveri a humort a drámával, a provokatívat a hétköznapival, az érzékiséget a kínos helyzetekkel  - mint ahogy ez az életre is jellemző. Mindeközben frontembere és gitárosa a női punk&hip-hop csajbandának, a The PinUps-nak.