Nevezési szabályok

1. Általános tudnivalók

Nevezni lehet 2022. január 1. után készült játékfilmmel, rövidfilmmel (műfaji és technikai megkötés nélkül, max. 51 perces alkotás) és dokumentumfilmmel egyaránt. A nevezett művek időtartama és száma nem korlátozott, egy alkotó vagy alkotócsoport több filmmel is pályázhat. A nevezendő alkotásokat külön-külön adatlapon kell regisztrálni. 


2. Határidők

Nevezési határidő: 2024. május 31. 24:00 óra 
A versenyprogramba került művek nyilvános kihirdetése: 2024. június 17.
A fesztivál időpontja és helye: 2024. október 8-12., Belvárosi Mozi, Szeged


3. Nevezés, nevezési lap

A nevezés regisztrációs díjhoz kötött, mely filmenként egységesen, filmhossztól és kategóriától függetlenül bruttó 6350 Ft nevezésenként, amelyet itt lehet befizetni.

Amennyiben a Európai Közösség területéről, illetve harmadik államból, adóalanyi minőségben regisztrál, úgy e tényt kérjük jelezze  a zsigmondvilmosfeszt [at] gmail.com e-mail címen a regisztrációt követően, a banki tranzakció azonosítójával és a cég alábbi adatai megadásával: cégnév, székhely címe, közösségi adószám/adószám.

Online nevezési lap

A fesztivál e-mail címe: zsigmondvilmosfeszt [at] gmail.com


4. Kópiákkal kapcsolatos tudnivalók

A fesztiválnak nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.
A fesztivál versenyprogramjába beválogatott alkotásokat DCP formátumban, angol felirattal ellátva kérjük elküldeni. Az angol felirattal ellátott kópiáknak a fesztivál végéig a rendelkezésre kell állniuk
A fesztivál fenntartja a jogot, hogy nem kereskedelmi, hanem promóciós vagy oktatási céllal, a nevezett alkotások max. 2 perces részletét a fesztivál honlapján elhelyezze. A fesztiválra beválogatott filmek bemutatásra kerülhetnek a fesztivál más, közép-európai helyszínein (2-4 helyszín), a díjazott filmeket a Belvárosi Mozi a fesztivál idején kívül maximum 2 utóvetítésen bemutathatja.