Zsűri

operatőr HCA

Balázs Béla-díjas, Érdemes Művész, több mint harminc játékfilm, televíziós-, dokumentum-, rövidfilm, és számos reklámfilm alkotója. Eddigi pályafutása során mintegy hetven hazai és nemzetközi díjjal értékelték alkotói tevékenységét, a Jób lázadása című filmje például Oscar jelölést is kapott. 2016-ban a Sopsits Árpád által rendezett Martfűi rém című nagyjátékfilmjéért három operatőri díjat nyert. Alapító tagja és elnöke a 2020-ban alakult Magyar Filmoperatőrök Egyesületének (HCA).

filmrendező

Balázs Béla-díjas filmrendező. 2002-ben forgatott Hukkle című filmje száznál több filmfesztivára kapott meghívást, melyeken számos díjat nyert, pl. az Európai Filmakadémia Fassbinder-díját. Következő filmje, a Taxidermia (2005) a 37. Magyar Filmszemlén összesen 6 elismerést kapott, köztük a fődíjat. A Szabadesés (2014) és Az Úr hangja (2018) is hasonló sikereket aratott. A Legjobb Rendezőnek járó díjat eddig négy alkalommal vehette át a világ különböző pontjain (Karlovy Vary, Mexikóváros, Antalya, Kolozsvár) rendezett fesztiválokon. 2012-ben készült el egyedülálló montázsfilmje, a Final Cut – Hölgyeim és Uraim. Legújabb műve, a Mindörökké 2022-ben került a mozikba. 

francia operatőr

Tanulmányait az École nationale supérieure Louis-Lumière –ben végezte, 1998-ban szerzett diplomát. Számos rövid- és dokumentumfilm mellett különleges hangulatú játékfilmek fotografálása fűződik a nevéhez. Az Idegen a tónál (2013) című mű képi világáért jelölték a legjobb operatőrnek járó César-díjra. 2019-ben elnyerte a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége legjobb operatőrnek járó díját Az Atlantiak és a Portré egy lángoló fiatal lányról című filmekben nyújtott munkájáért. Utóbbi művet Lumières- és César-díjjal is elismerték. Claire Mathon 2021-ben a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb operatőrnek járó fődíjat. Legújabb munkája a 2021-ben bemutatott Spencer.

rendező, forgatókönyvíró

2005-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, két évvel később leforgatta első nagyjátékfilmjét. A nyomozó egyöntetű közönség- és szakmai sikert aratott, 2008-ban, a 39. Magyar Filmszemlén három díjat nyert. Filmes és színházi rendezői munkája mellett társrendezője volt az HBO Terápia című sorozatának, 2016-ban mutatták be Kút című filmjét. Korábban az SZFE-én, jelenleg a Freeszfe-n tanít filmrendezést.

színész

Marosvásárhelyen született, az ottani Színművészeti Főiskolán diplomázott 2000-ben, majd a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházba szerződött, ahol 2003-ig játszott. A hazai közönség a 2001-ben bemutatott Macerás ügyek című filmből ismerhette meg, amelyben forgatókönyvíróként is közreműködött. Számos magyar filmben és sorozatban játszott, többek között a Tamara, Bibliotheque Pascal, Ernelláék Farkaséknál, Toxikoma című filmekben, valamint a Békeidőben, melynek producere is. Filmvásznon nyújtott alakításaiért eddig két alkalommal (2010-ben és 2022-ben) nyerte el a Magyar Filmkritikusok díját.

operatőr HCA

2016-ban végzett az SZFE-n, de már 2010 óta filmezik. Ő fotografálta (Gyuricza Mátyással közösen) Fliegauf Benedek Rengeteg-Mindenhol látlak című filmjét, valamint az ugyancsak 2021-ben mozikba kerülő Külön falkát - mindkét mű látható volt a Berlinálén. Utóbbi alkotás az év meglepetése lett, egyaránt kivívta a szakma és a közönség elismerését, számos külföldi seregszemlén sikert aratott, itthon a miskolci CineFest közönségdíját nyerte el.